Ai un magazin? De ce ar trebui să începi să vinzi şi în mediul online

Dacă ai în mod curent un magazin care merge foarte bine, poate te gândeşti cum ai putea face să îţi creşti vânzările. Să îţi faci şi un magazin online ar putea fi o soluţie pentru tine.

Internetul a devenit o platforma puternică ce îţi poate creşte recunoaşterea brandului. Există milioane de oameni care fac căutări pe internet în fiecare zi, uitându-se după produse şi servicii. Shopping-ul online creşte de la an la an şi deja este văzut ca o metodă convenientă de a cumpăra ceva.

Chiar dacă ai un magazin offline, un magazin adiţional în mediul online te poate ajută să pui în practică o serie de tehnici de marketing care le pot oferi consumatorilor motive în plus pentru a-ţi cumpără produsele. De exemplu, în ultimii ani mari retaileri de fashion şi-au făcut magazine online pentru ca produsele lor să fie mai uşor de găsit.

Care sunt beneficiile pe care ţi le poate oferi un site e-commerce?

1. Costuri mai mici pentru start şi mentenanţă

Costul creării unui magazin online este mai mic decât al înfiinţării unei afaceri offline. Întregul tău sistem de vânzări este automatizat în mediul online. Astfel vei economisi o parte din angajaţi şi costuri de business precum electricitatea, chirie, întreţinere etc. Banii pe care îi economiseşti pot fi folosiţi pentru marketing.

2. Afacerea poate fi condusă de oriunde

Orice restricţie geografică pe care ţi-o impune o afacere offline dispare. Poţi fi oriunde în lume şi totuşi să ai succes cu afacerea ta online. Lucrurile esenţiale de care ai nevoie sunt: accesul la internet, email şi telefon.

Un site e-commerce este eficient în a-ţi permite să determini care produse se vând mai bine si astfel poți asigura stocul necesar. De asemenea, poţi urmări datele analitice pentru a-ţi diversifica gama de produse şi pentru a crea oferte atractive.

3. Nu ai restricţii de program

Dacă ai un magazin online, potenţialii clienţi îţi pot vizita site-ul la orice oră din zi. Asta înseamnă că îţi maximizezi vânzările şi profitul.

4. Rezultate măsurabile

Un site e-commerce poate fi urmărit în detaliu prin Google Analytics. Poţi vedea statisticile inclusiv câte vânzări ai avut, câte produse au fost adăugate în coş, rata de abandon al coşului şi procentul clienţilor care revin.

Costul reclamelor sunt mai mici decât alte forme de publicitate. Poţi face o optimizare a site-ului pentru motoarele de căutare pentru a-ţi creşte poziţia în cadrul lor.  Asta ar fi o investiţie lunară, dar SEO este o metodă puternică de a încuraja viitori clienţi să vină pe site-ul tău.

Îți mulțumesc că ai citit postarea mea, aștept comentariile tale 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vă putem ajuta?
Confidențialitate și cookie-uri: Acest site folosește cookies pentru a asigura cea mai bună experiență de utilizare. Dacă continui să folosești acest website ești de acord cu utilizarea lor.