Cum pot seta imaginea articolului/paginii WP atunci când partajez

Cum pot seta imaginea articolului paginii WP atunci când partajez

Cum pot seta imaginea articolului/paginii WP atunci când partajez – Pentru a face funcțională poza unui articol sau a unei pagini din WordPress să apară corect la distribuție pe rețele sociale.

Trebuie să urmezi câțiva pași esențiali pentru a te asigura că imaginea este optimizată și afișată în mod corespunzător.

Poți citi și: ”Probleme încărcare a imaginilor în WordPress

Iată o serie de recomandări și soluții practice pentru a realiza acest lucru:

1. Folosește un Plugin de Social Sharing:

Instalează și configurează un plugin de distribuire socială pentru WordPress, cum ar fi „Yoast SEO”, „Jetpack” sau „Social Warfare”.

Aceste plugin-uri facilitează distribuirea pe rețelele sociale și oferă opțiuni pentru a controla modul în care se afișează imaginile și alte detalii despre articol atunci când este distribuit.

2. Optimizează Imaginea Articolului:

Încarcă o imagine relevantă și atractivă pentru articol, care să fie reprezentativă pentru conținutul acestuia.

Asigură-te că imaginea este de dimensiuni adecvate și are un format compatibil cu rețelele sociale (de obicei JPEG sau PNG).

3. Setează Tag-uri META Open Graph (OG):

Folosește un plugin de SEO pentru a seta tag-uri META Open Graph pentru articolul tău.

Cum pot seta imaginea articolului/paginii WP atunci când partajez

Acest lucru permite rețelelor sociale să preia informații precum titlul, descrierea și imaginea corectă atunci când link-ul este distribuit.

4. Verifică Modul în care Imaginea este Integrată în Articol/Pagină:

Asigură-te că imaginea este integrată în mod corespunzător în corpul articolului folosind tag-ul HTML <img>.

După ce ai publicat articolul, testează link-ul pe diverse rețele sociale (cum ar fi Facebook, Twitter, LinkedIn) pentru a vedea cum este afișată imaginea și pentru a te asigura că totul arată corect.

6. Îmbunătățește Alegerea Imaginii de Previzualizare (Thumbnail):

Dacă rețelele sociale afișează opțiuni pentru alegerea imaginii de previzualizare (thumbnail), asigură-te că selectezi imaginea corectă pentru a fi afișată împreună cu link-ul articolului.

7. Monitorizează și Ajustează:

Monitorizează modul în care articolele tale sunt distribuite pe rețelele sociale și ajustează setările sau conținutul imagistic în consecință pentru a obține cele mai bune rezultate.

Rezumat – Cum pot seta imaginea articolului/paginii WP atunci când partajez

Urmând acești pași și utilizând un plugin de distribuire socială și unul de SEO, ar trebui să poți face funcțională poza unui articol WordPress să apară în mod corespunzător la distribuție pe rețele sociale.

Cum pot seta imaginea articolului/paginii WP atunci când partajez

Asigură-te că imaginea este optimizată, setează tag-urile META Open Graph și testează link-urile pentru a te asigura că totul funcționează conform așteptărilor tale.

Dacă ți-a fost util acest articol, te rog lasă un comentariu 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vă putem ajuta?
Confidențialitate și cookie-uri: Acest site folosește cookies pentru a asigura cea mai bună experiență de utilizare. Dacă continui să folosești acest website ești de acord cu utilizarea lor.