Grafica unui website este foarte importantă

Elemente importante de luat în calcul pentru realizarea unei grafici pentru un website:

  1. Graficianul trebuie să știe ce funcționalități există pe platformă și unde apar, pentru a putea face o grafică completă.
  2. Trebuie să știe cu ce va fi populat website-ul (domeniul exact de activitate), pentru a stabili o coloristică adecvată. Brief-ul este foarte important și trebuie citit în întregime.
  3. Să nu existe spațieri haotice (unele grupuri de elemente sunt egal depărtate dar nu și de altele, spațieri nejustificate între elemente)
  4. Evidențierea mai bună a elementelor din realizare site-ul web (ex: tab-urile de la carousel-uri dacă sunt lipite duc la confuzie pentru utilizator.
  5. Border-urile din site să nu fie prea mari, trebuie ceva mai subtil exprimate
  6. Folosirea unor efecte de hover „compatibile” cu grafica (ex. la hover-ul unor box-uri, acestea se redimensionează și se crează spațieri ciudate; ar putea fi folosit un efect de zoom pe boxul în sine)
  7. Stilizarea atentă a elementelor de HTML, cum ar fi bara de căutare; multe template-uri au bara nestilizată sau în neconcordanță cu grafica, foarte multe template-uri folosesc fontul bold în mare parte a layout-urilor.
  8. Fonturile sunt foarte importante și trebuie folosite corect pentru a expira utilizatorului informația ce mai importantă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vă putem ajuta?
Confidențialitate și cookie-uri: Acest site folosește cookies pentru a asigura cea mai bună experiență de utilizare. Dacă continui să folosești acest website ești de acord cu utilizarea lor.