Tot mai multe persoane aleg să-și lanseze propriul blog, fie pentru că au idei și gânduri pe care simt nevoia să le împărtășească lumii, fie pentru ca au o pasiune și vor să o promoveze. Dacă și tu ai un blog, trebuie să știi că există câteva modalități prin care îl poți face să arate ca un website elegant și profesionist.
Imaginea unui site contează enorm pentru utilizatori. Gândește-te că și tu ai intrat de nenumărate ori pe unele site-uri și ai ieșit la fel de repede, când ai văzut ca au un design slab și dificil de utilizat. Iată ce poți face pentru ca blogul tău să arate ca un site.
1. Personalizează-ți domeniul
Primul lucru pe care trebuie să îl faci, dacă vrei să scapi de aspectul de blog-like, este să-ți cumperi un domeniu. Odată ce ai domeniul, URL-ul se va transforma din numeblog.gratisblog.domeniu sau numeblog.wordpress.com în numesite.ro (.com, .net, .org etc). În acest fel, site-ul tău va arăta mai profesionist și poate dobândi un plus de autoritate.
2. Alege o temă elegantă
În general, temele gratuite sunt cele mai banale și nu ar fi de mirare dacă le-ai vedea și la alte bloguri. Dacă vrei să ieși în evidență și să dai blogului tău un aspect de site, încearcă să cauți o temă elegantă, cu un design mai apropiat de cel al unui website. Orientează-te spre teme în culori simple, plăcute ochiului. În ziua de azi temele cu o singură pagină sunt în trend.
3. Elimină elementele specifice unui blog
Anumite widget-uri și elemente sunt specifice unui blog, însă dacă vrei ca spațiul tău virtual să aibă un look mai profesionist, ai putea renunța la ele. Arhivă blog, calendarul, secțiunea de comentarii care apare sub fiecare postare, linkul “Abonați-vă la: Postări (Atom)” sunt câteva dintre elementele de care te poți lipsi când vrei ca blogul tău să arate ca un website.
4. Creează un meniu util
Pentru o imagine clară a activității pe care o promovezi pe blog, ar fi indicat să creezi un meniu specific unui website de prezentare. Acesta va ajuta utilizatorul să navigheze mai ușor pe blog și să găsească rapid informațiile de care are nevoie. Nu este nevoie să te complici cu un număr mare de pagini. Este suficient să ai butoanele “Despre noi”, “Servicii” și “Contact”. Suplimentar, poți adăuga “Portofoliu”, “Prețuri” sau “Sfaturi utile”.
5. Customizează footerul (partea de jos)
În general, footer-ul conține o mulțime de detalii specifice blogului, detalii care au legătură cu postările și comentariile, printre altele. Dacă vrei să ai un blog cu aspect de website, este nevoie să modifici footer-ul, adică să elimini anumite widget-uri. De exemplu, poți renunța la “Recent Posts”, “Recent Comments” și “Archives” și poți adăuga “Pages”, pentru ca paginile din meniu să se regăsească și în footer.
6. Adaugă butoane de social media
Butoanele de social media sunt foarte importante, așadar adaugă-le la fiecare postare și pe homepage. De altfel, pe pagina de start poți pune și casuța de Facebook, așa cum vezi la multe website-uri.
Daca vrei să te ocupi singur de web designul blogului/site-ului tău, trebuie să ai răbdare și să experimentezi diferite stiluri. Tutorialele video îți pot fi de ajutor în acest caz. 🙂
Salut!!! Sunt un blogger din anul 2004, fecioară, iubitor de grafică, Senior WebMaster și CEO la BursaSite.ro, Senior Graphic Designer, Senior Web Designer, Senior Web Commerce. Sunt un tip plin de viață și inovator în creativitate.